Waterzooi van noordzeevis (de vlaamsche pot)

Waterzooi van noordzeevis (de vlaamsche pot)

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met de Waterzooi van noordzeevis. Een traditioneel Vlaams visgerecht. In de soepterrine bereid je een romige bouillon met vis en aardappelen. Peterselie, citroen en room zorgen voor de finishing touch voor het aangename aroma.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 220 g Langoustine
  • 1 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Waterzooi van noordzeevis (de vlaamsche pot) op tafel.

  1. Snijd de filets in niet te kleine stukken en haal ondertussen de achtergebleven graten eruit met een tangetje.
  2. Snijd de ui fijn, snijd de prei in plakken van 1 cm, de bleekselderij in reepjes, en de wortel in plakjes.
  3. Doe alle groenten samen met het kruidentuiltje, de wijn en de visbouillon in een flinke pan en voeg zout & peper toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg na 20 minuten de aardappelen toe en laat ze 15 minuten meekoken.
  5. Verwarm een soepterrine en klop er de eierdooiers in los. Schenk er dan, steeds goed kloppend, de bouillon bij en voeg groenten, aardappelen, vis en room toe.
  6. Verdeel over 4 diepe borden en leg er een plakje citroen op. Werk af met de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep