- 220 g Langoustine
- 1 takjes Tijm (takje)
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Waterzooi van noordzeevis (de vlaamsche pot) op tafel.
- Snijd de filets in niet te kleine stukken en haal ondertussen de achtergebleven graten eruit met een tangetje.
- Snijd de ui fijn, snijd de prei in plakken van 1 cm, de bleekselderij in reepjes, en de wortel in plakjes.
- Doe alle groenten samen met het kruidentuiltje, de wijn en de visbouillon in een flinke pan en voeg zout & peper toe. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg na 20 minuten de aardappelen toe en laat ze 15 minuten meekoken.
- Verwarm een soepterrine en klop er de eierdooiers in los. Schenk er dan, steeds goed kloppend, de bouillon bij en voeg groenten, aardappelen, vis en room toe.
- Verdeel over 4 diepe borden en leg er een plakje citroen op. Werk af met de peterselie.