Hartige gehakt-broccoli taart

Hartige gehakt-broccoli taart

Smulweb imageSmulweb

Een taart die je gezien moet hebben. En die je trouwens ook geproefd moet hebben. Met broccoli, gehakt, mozzarella en bladerdeeg. Makkelijk te maken en heel indrukwekkend om te serveren.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hartige gehakt-broccoli taart op tafel.

  1. Snijd broccoli in kleine roosjes. Snijd prei, ui, sjalotjes en knoflook klein.
  2. Bak de prei, ui, sjalotjes en knoflook kort. Voeg gehakt toe en rul het gaar. Voeg pesto toe en breng op smaak met kruiden. Laat uitlekken.
  3. Laat bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoli kort, zo`n 5 à 10 minuten. Laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek bodem en randen van ingevette springvorm met bladerdeeg en snijd overhangende stukken eraf.
  5. Snijd mozzarella in plakken en dep het enigszins droog. Schep eerst het gehakt-prei-uienmengsel in de springvorm, daarna de broccoli. Strooi geraspte kaas erover.
  6. Klop 6 eieren los, voeg scheutje melk toe en klop het tot een mengsel. Schenk dit over de geraspte kaas en zichtbare broccoli
  7. zorg dat het open ruimtes een beetje vult.
  8. Bedek geheel met plakken mozzarella en schuif het in de oven. Bak de taart in zo`n 35 minuten af en laat daarna nog even 5 minuten in de oven rusten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken