Witlofsoep met ham kaas en champignons

Witlofsoep met ham kaas en champignons

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke en romige witlofsoep met ham kaas en champignons. De smaak van de witlof, champignons en de smeerkaas maken dit een uniek recept. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met (gedroogde) tijmblaadjes en geniet van deze heerlijke soep!

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Witlofsoep met ham kaas en champignons op tafel.

  1. Pel de sjalot of ui en snijd deze klein.
  2. Maak de witlof schoon en snijd deze in grove stukken.
  3. Maak de champignons schoon. Snijd ze in dunne plakjes.
  4. Verhit de boter in de pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de witlof toe. Roer alles even goed door.
  5. Voeg plm. 3/4 liter water toe. Doe het bouillontablet erbij. Breng de soep aan de kook en laat plm. 10 minuten zachtjes koken.
  6. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de plakjes champignon lichtbruin.
  7. Doe de smeerkaas bij de soep en mix de soep met de smeerkaas met de staafmixer.
  8. Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat.
  9. Doe vlak voor het opdienen de hamreepjes en champignonplakjes in de soep.
  10. Bestrooi de soep met wat (gedroogde) tijmblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Kaas Groente Paddenstoelen Champignons