Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Witlofsoep met ham kaas en champignons op tafel.
- Pel de sjalot of ui en snijd deze klein.
- Maak de witlof schoon en snijd deze in grove stukken.
- Maak de champignons schoon. Snijd ze in dunne plakjes.
- Verhit de boter in de pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de witlof toe. Roer alles even goed door.
- Voeg plm. 3/4 liter water toe. Doe het bouillontablet erbij. Breng de soep aan de kook en laat plm. 10 minuten zachtjes koken.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de plakjes champignon lichtbruin.
- Doe de smeerkaas bij de soep en mix de soep met de smeerkaas met de staafmixer.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat.
- Doe vlak voor het opdienen de hamreepjes en champignonplakjes in de soep.
- Bestrooi de soep met wat (gedroogde) tijmblaadjes.