Appeltaart in glas

Appeltaart in glas

Smulweb imageSmulweb

Houdt je van appeltaart en wil je het eens op een andere manier proberen? Deze heerlijke appeltaart in glas is een absolute aanrader. Appelblokjes, koekkruimels en een scheutje vanillesaus worden afwisselend in een glas geschept en geserveerd met een bolletje ijs.

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Appeltaart in glas op tafel.

  1. Pers de sinaasappel uit en leg de rozijnen een kwartiertje in het sap om te laten wellen.
  2. Roer een beetje melk door de vanillevla tot een mooie, vloeibare saus.
  3. Verkruimel de koekjes.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe de appelblokjes erin.
  6. Bestrooi de appelstukjes met suiker en kaneel en roer alles om met een spatel.
  7. Voeg de rozijnen met het sinaasappelsap toe en blijf alles omscheppen tot de appelblokjes zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
  8. Zet de glazen klaar en schep steeds afwisselend de (nog wat warme) appelblokjes, koekkruimels en een scheutje vanillesaus tot alles op is.
  9. Schep bovenop een bolletje ijs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart