Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Appeltaart in glas op tafel.
- Pers de sinaasappel uit en leg de rozijnen een kwartiertje in het sap om te laten wellen.
- Roer een beetje melk door de vanillevla tot een mooie, vloeibare saus.
- Verkruimel de koekjes.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe de appelblokjes erin.
- Bestrooi de appelstukjes met suiker en kaneel en roer alles om met een spatel.
- Voeg de rozijnen met het sinaasappelsap toe en blijf alles omscheppen tot de appelblokjes zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
- Zet de glazen klaar en schep steeds afwisselend de (nog wat warme) appelblokjes, koekkruimels en een scheutje vanillesaus tot alles op is.
- Schep bovenop een bolletje ijs.