Indonesisch stoofvlees met doperwten champignons en wortelt

Indonesisch stoofvlees met doperwten champignons en wortelt

Smulweb imageSmulweb

Proef de oosterse kruiden in deze heerlijke Indonesische stoof. Laat het vlees 3 uur pruttelen in een mix van tomaat, ketjap en sambal. Voeg als laatste doperwten en worteltjes toe. Serveer met rijst.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Indonesisch stoofvlees met doperwten champignons en wortelt op tafel.

  1. Bestrooi 750 gram in blokjes gesneden rundvlees met bloem, zout en peper. Bak het rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart.
  2. Bak in het achtergebleven vet 3 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal op laag vuur tot de uien zacht en bruin zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan.
  3. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 verkruimelde bouillonblokjes, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen.
  4. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe en warm het geheel goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Indonesisch Stoofpotje Groente Paddenstoelen Bier Champignons