Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Witlof met pancetta op tafel.
- Maak de stronkjes witlof schoon, was ze, droog ze en kook ze ongeveer 3 minuten in een pan met ruim kokend gezouten water. Giet ze af.
- Fruit in een koekenpan de ui, gewassen en gesnipperd, in 30 gram boter en verdeel de ui over de bodem van een ovenschaal.
- Rol de witlof in de plakjes pancetta en leg ze op de uisnippers. Laat gedurende 2 minuten op laag vuur de smaken intrekken. Haal van het vuur.
- Smelt in een aparte pan de resterende boter met de bloem, voeg de warme bouillon en de tomatensaus toe en laat 10 minuten koken.
- Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper. Giet de saus over de witlof en zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Serveer de witlof in pancetta warm en direct uit de ovenschaal.