Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Een zalmpate die bij een buffet niet mag ontbreken

Een zalmpate die bij een buffet niet mag ontbreken

smulweb badge smulweb

Serveer deze zalmpate op een feestelijk buffet en je gasten zullen blij verrast zijn. Zelfgemaakt en op smaak gebracht met dille en tabasco. De paté moet eerst opstijven in de koelkast, maar daarna kan er volop gesmuld worden.

60 min bereiden 8 personen

(0)

Ingrediënten

  • 418 g Zalm in blik
  • 5 Bladgelatine
  • 4 el Mayonaise
  • 125 g Crème Fraîche
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 el Citroensap
  • 0.5 el suiker
  • 50 ml Wijn witte droge
  • 3 el Jumbo Dille Vers 15g
  • 1 snufje Zout
  • 0.5 g Tabasco
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Een zalmpate die bij een buffet niet mag ontbreken op tafel.

  1. Verwijder graat en velletje van de zalm en pureer deze.
  2. Week de gelatine in ruim koud water.
  3. Meng mayonaise, tomatenpuree, citroensap en suiker door de gepureerde zalm.
  4. Verhit de wijn en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  5. Meng de gelatine samen met de crème fraiche door de zalm.
  6. Roer de dille erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper en enkele druppels tabasco.
  7. Spoel een langwerpige (cakevorm) in koud water. Doe het mengsel erin en strijk de bovenkant glad.
  8. Laat de paté in de koelkast opstijven.