Buffet recepten
Zelf Buffet gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Buffet recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 418 g Zalm in blik
- 5 Bladgelatine
- 4 el Mayonaise
- 125 g Crème Fraîche
- 1 el Tomatenpuree
- 1 el Citroensap
- 0.5 el suiker
- 50 ml Wijn witte droge
- 3 el Jumbo Dille Vers 15g
- 1 snufje Zout
- 0.5 g Tabasco
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Een zalmpate die bij een buffet niet mag ontbreken op tafel.
- Verwijder graat en velletje van de zalm en pureer deze.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Meng mayonaise, tomatenpuree, citroensap en suiker door de gepureerde zalm.
- Verhit de wijn en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
- Meng de gelatine samen met de crème fraiche door de zalm.
- Roer de dille erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper en enkele druppels tabasco.
- Spoel een langwerpige (cakevorm) in koud water. Doe het mengsel erin en strijk de bovenkant glad.
- Laat de paté in de koelkast opstijven.