Mini lasagne

Mini lasagne

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een Italiaanse klassieker in kleine vorm: Mini lasagne! Sappige gehaktsaus met courgette, tomaten en verfijnd met tijm en oregano. Gegarneerd met geraspte kaas, gebakken op knapperige lasagnebladen in muffinvormen. Een echte partyknaller!

45 min bereiden

hoofdgerecht

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mini lasagne op tafel.

  1. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en het gehakt gaar.
  2. Snijd de halve courgette in kleine blokjes en voeg toe aan het gehakt. Schenk de tomatensaus erbij en breng op smaak met peper, zout en suiker. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen.
  3. Kook ondertussen de lasagnebladen een paar minuten in water zodat ze zacht en soepel worden. Steek met een ronde vorm of kommetje rondjes uit de bladen die iets groter zijn dan de muffinvormpjes. Snijd met een mesje 4 kleine sneetjes in de boven, onder, linker en rechter kant van het rondje.
  4. Druk de rondjes in de ingevette muffinvormpjes zodat de zijkanten elkaar overlappen. Vul de vormpjes met de tomaten-gehaktsaus en bestrooi met wat geraspte kaas en tijm of oregano.
  5. Zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.
  6. Je kunt ook variëren met groente of bijvoorbeeld mozzarella of ricotta gebruiken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta