Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Cheesecake met baileys en witte chocolade op tafel.
- Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de vorm licht in. Verkruimel de koekjes met de keukenmachine of met een deegroller. Roer de gesmolten boter erdoor en verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf en klop de roomkaas even los. Vermeng de slagroom, roomkaas, magere kwark en de suiker met de mixer tot het een egale massa is.
- Smelt de witte chocolade au bain marie. Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de melk en los de opgeloste gelatine op in de melk. Voeg de gesmolten chocolade, het melk-gelatine mengsel en de Baileys toe aan het kwarkmengsel. Mix het met de mixer tot het een egale massa is.
- Giet het mengsel in de springvorm en laat het (het liefst een nacht) opstijven in de koelkast.
- Decoreer de taart met chocoladesticks of grof gehakte witte chocolade.