Varkenshaas in appel-pruimensaus

Varkenshaas in appel-pruimensaus

Smulweb imageSmulweb

Varkenshaas in appel-pruimensaus met rozijnen, een heerlijke combinatie. De stukken varkenshaas 10 tot 15 minuten in boter in een koekenpan bruin aanbraden. Voeg daarna appel, pruimen, rozijnen en bouillon toe en laat voor nog eens 10 minuten doorgaren. Voeg als laatste room toe voor een nog rijkere smaak.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 12 Gewelde Pruimen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshaas in appel-pruimensaus op tafel.

  1. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen en verdeel deze in vier gelijke stukken. Wrijf de stukken in met peper en zout.
  2. Verwijder het klokhuis en de schil van de appel en snijd deze in stukjes.
  3. Smelt een flinke klont boter in een koekenpan. Braad de stukken varkenshaas in ca. 10 tot 15 minuten rondom bruin aan.
  4. Voeg dan de appel, pruimen, rozijnen en bouillon toe. Klaar het geheel met deksel op de pan op laag vuur nog ca. 10 minuten doorgaren.
  5. Voeg als laatste de room toe en roer deze door de saus. Draai dan meteen het vuur uit en laat de pan nog 5 minuten tot opdienen staan. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees