Chocoladepudding stap voor stap (klassieker)

Chocoladepudding stap voor stap (klassieker)

Smulweb imageSmulweb

De klassieker onder de toetjes: Chocoladepudding stap voor stap. Smelt de chocolade en voeg de melk en de eidooiers toe. Laat het even pruttelen en schenk het nog warme mengsel in de puddingvormpjes die je van tevoren hebt bevochtigd. Laat de puddinkjes afkoelen en een paar uur in de koelkast opstijven.

15 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chocoladepudding stap voor stap (klassieker) op tafel.

  1. Zet de pan op middelhoog vuur tot de chocolade gesmolten is.
  2. Voeg de melk met de gesmolten chocolade toe aan het mengsel van eidooiers (foto 3).
  3. Schenk het geheel in een pan en zet het op zacht vuur. Laat het mengsel al roerend een paar minuten pruttelen tot het voldoende is ingedikt.
  4. Bevochtig de bodem en de wanden van de puddingvormpjes met water of naar keuze met likeur.
  5. Vul de vormpjes met het nog warme mengsel (foto 4).
  6. Laat de puddinkjes eerst afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze daarna een paar uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel