Spruitjesstamppot uit oven met slavink

Spruitjesstamppot uit oven met slavink

Smulweb imageSmulweb

Deze spruitjesstamppot uit oven met slavink is een winterse variant op de klassieker. De combi van kruidige slavink, knoflook, ui, aardappelpuree, spruitjes en paneermeel geeft een heerlijk knapperige bite.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spruitjesstamppot uit oven met slavink op tafel.

  1. Schil de aardappels. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren. Snijd de knoflook en rozemarijn klein en snijd schijfjes van de ui.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Breng water aan de kook met de aardappels. Kook de aardappels met zout gaar in 20 minuten. Doe de spruitjes in een andere pan en kook ze in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze droog stomen.
  4. Bak de slavinken (gekruid met paprika-, knoflook-, kerrie-, kurkuma-, en gemberpoeder) samen met knoflook, ui en rozemarijn gaar in circa 15 minuten. Voeg na ongeveer 12 minuten 100 ml water toe en roer dit tot een saus.
  5. Giet de aardappels af en laat ze droog stomen. Voeg de verwarmde melk, boter, zout, peper en nootmuskaat toe aan de aardappels en maak er puree van. Meng vervolgens de spruitjes erdoorheen.
  6. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal. Strooi paneermeel eroverheen en zet de schaal 10 minuten op de bovenste richel in de oven tot de bovenkant krokant is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot