Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Geglaceerde aubergine met honing en harissa op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de aubergines en snijd elke helft in 6-8 parten. Schep ze om met 80 ml olijfolie. Schik ze naast elkaar op de bakplaat en rooster ze in 30 minuten goudbruin.
- Verhit de resterende olijfolie in een pan op laag vuur. Schep hierin de knoflook en gember 30 seconden om tot de aroma's vrijkomen. Voeg de specerijen, harissa, honing, pesto, citroensap en 1,5 tl zout toe. Schik de parten aubergine naast elkaar in de pan en glaceer ze in de saus voor 6-8 minuten, onder één of twee keer keren (pas op: de honing kan snel verbranden).
- Neem de pan van het vuur en voeg naar smaak nog wat citroensap of zout toe. Schep het gerecht in een schaal, strooi de kruiden erover en serveer warm of op kamertemperatuur met de Griekse yoghurt.