Stamppot recepten
Zelf Stamppot gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Stamppot recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen (koeling)
- 500 g broccoli
- 125 g plantaardige crème fraîche
- 0.5 tl gemalen nootmuskaat
- 50 g zongedroogde tomaten (in olie)
- 1 pureestamper
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Stamppot met broccoli op tafel.
- Kook de aardappelen in ruim water in 12 min. gaar.
- Snijd ondertussen een dun plakje van de onderzijde van de stronk van de broccoli en snijd de steel in dunne plakjes. Snijd de overige broccoli in kleine roosjes. Leg na 2 min. de broccoli op de aardappelen en kook ze samen in nog 10 min. gaar.
- Giet de aardappelen en de broccoli af en vang een kopje kookvocht op. Schep de crème fraîche bij de aardappelen en stamp ze grof. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout. Giet de zongedroogde tomaten af en schep door de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden.