Loempia

Loempia

Smulweb imageSmulweb

Zin in iets knapperigs? Ga voor deze heerlijke loempia's gevuld met kip, bamboe, prei, witte kool en tauge. Fijn bijgerecht of gewoon als snack, in combinatie met een zelfgemaakte chilisaus.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 681 g Bamboe scheuten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Loempia op tafel.

  1. Kook/bak het kippenvlees gaar en snijd het in kleine stukjes. Snijd ook alle andere ingrediënten in kleine stukjes.
  2. Voor de vulling: bak de kip in olie, voeg knoflook toe en roer goed. Voeg dan de uien toe en laat het even bakken. Voeg vervolgens de bamboe, prei, witte kool, tauge en het bouillonblok toe. Bak alles aan en voeg de rest van de kruiden toe.
  3. Voor de velletjes: maak een pannenkoekenbeslag van bloem, water en ei en maak er dunne velletjes van die aan de binnenkant bijna niet verkleuren.
  4. Om de loempia te maken: leg een velletje op een met bloem bestoven aanrecht. Leg een hoopje vulling in het midden en vouw een loempia van het velletje. Plak vast met geklutst ei. Bak daarna in een pan met hete olie.
eet smakelijk