Supersnelle pruimentaart met kruimels amandelen en amaretto

Supersnelle pruimentaart met kruimels amandelen en amaretto

Smulweb imageSmulweb

Deze supersnelle pruimentaart met kruimels van amandelen en amaretto is een echte smaaksensatie. Heerlijk luchtig deeg gecombineerd met het frisse van de pruimen en het zoet van de amandelen en suiker. Perfect als je weinig tijd hebt, maar wel wilt genieten van een heerlijke zomerse taart.

45 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Supersnelle pruimentaart met kruimels amandelen en amaretto op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de springvormbodem met bakpapier en vet de rand in en bestuif met bloem (of vet de hele vorm in en bestuif met bloem).
  2. Halveer en ontpit de pruimen en snijd ze in vieren.
  3. Kneed de bloem, bakpoeder, kwark, melk, zonnebloemolie, 50 gram suiker, vanillesuiker en zout tot een luchtig deeg.
  4. Bekleed de springvormbodem en rand met het deeg.
  5. Strooi de helft van de amandelen over de bodem.
  6. Meng de pruimen met het custardpoeder en verdeel over de amandelschaafsel in de vorm.
  7. Roer de eidooier, amaretto, suiker en rest van de amandelen door elkaar en verdeel kruimels over de pruimen. Vouw de rand iets over de pruimen heen.
  8. Bak de taart in 30-40 minuten op het midden in de voorverwarmde oven. Bedek de taart met bakpapier als de rand te donker wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Pruimentaart