- 125 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Slank (maar lekker) kippotje met groenten beetje oosters op tafel.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Snij de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika's schoon en snij deze in stukjes. Schil de gemberwortel en rasp deze of snij heel fijn.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de kipfilet snel gaar en lichtbruin. Haal uit de pan.
- Bak in de overgebleven olie de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg de gemberwortel en paprika toe en bak even mee.
- Voeg bevroren doperwten toe, samen met de bouillon, en breng het geheel aan de kook tot de doperwten zijn ontdooid.
- Voeg kip toe en warm het mee.
- Op smaak maken met de sojasaus, peterselie en eventueel wat peper en zout.
- Serveer samen met de gekookte rijst.