Pasta met kip a la romana

Pasta met kip a la romana

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pasta met kip a la romana, geserveerd met Parmaham, champignons en een smaakvolle saus van Marsala en room. Gegarandeerd smullen met dit Italiaanse gerecht!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Marsala wijn

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pasta met kip a la romana op tafel.

  1. Kook de macaroni of pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar.
  2. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd grote champignons in vieren, laat kleintjes heel.
  4. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
  5. Bak hierin de kip in gedeelten snel lichtbruin en gaar. Haal de kip uit de pan.
  6. Bak in de overgebleven olie de champignons lichtbruin. Voeg de reepjes Parmaham toe en bak deze even mee.
  7. Voeg de gedroogde tomaten toe en blus af met de Marsala. Laat even inkoken.
  8. Voeg de room toe en laat dit wat inkoken. Kruid de saus met de verkruimelde bouillontablet.
  9. Voeg nu de kipstukjes toe en verwarm het geheel goed door.
  10. Roer de peterselie door de saus. Serveer met de gekookte macaroni of pasta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Gevogelte