Marshmallow fluff

Marshmallow fluff

Smulweb imageSmulweb

Marshmallow Fluff lekker en simpel op brood, toastjes of als topping voor ijs! Met dit eenvoudige en snelle recept maak je zelf ideale daagse uitjes nog leuker.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water
  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Marshmallow fluff op tafel.

  1. Splits de eieren en doe de helft van de eiwitten in een steelpannetje met 200 g suiker.
  2. Verwarm de eiwitten au bain marie voor ongeveer zeven minuten, totdat ze ongeveer vijftig graden zijn. (Te heet en ze gaan stollen!)
  3. Klop de eiwitten met de overige eiwitten in een beslagkom tot een stijve massa.
  4. Mix in een steelpannetje de overige 100g suiker met 100 ml water, een eetlepel honing en een scheutje azijn. De honing en de azijn voorkomen het kristalliseren.
  5. Zet de pan op het vuur en roer totdat de siroop kookt. Doe eventueel de thermometer in de pan. Roer hierna niet meer!
  6. Blijf het mengsel koken op medium vuur, totdat het tussen de 110 en de 116 graden is. De juiste textuur is bereikt als een druppel siroop niet gelijk van een theelepeltje druipt. Veeg tijdens het kookproces met een nat kwastje langs de rand van de pan om eventuele kristallen te voorkomen.
  7. Laat de siroop een minuut of drie afkoelen, je kunt in deze tijd het eiwitmengsel nog even mixen.
  8. Voeg langs de rand van de kom in een klein straaltje de siroop toe. Blijf mixen totdat de massa afgekoeld is, en voeg eventueel naar smaak de vanillearoma toe.
  9. Bewaar de Fluff in de koelkast en geniet ervan!
eet smakelijk