Vegetarisch saucijzenbroodje

Vegetarisch saucijzenbroodje

Smulweb imageSmulweb

Klein maar fijn, deze vegetarische saucijzenbroodjes zijn niet te weerstaan! Gevuld met vegetarisch gehakt, sambal en op smaak gebracht met kruiden en specerijen, en mooi goudbruin gebakken in de oven.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Vegetarisch saucijzenbroodje op tafel.

  1. Haal de bladerdeeg plakjes uit de diepvries en laat ze ontdooien.
  2. Zet de oven op stand "hete lucht", 200 graden.
  3. Doe het ei in een kom en kluts het door elkaar.
  4. Doe het vegetarisch gehakt in een andere kom en voeg ongeveer 1/2 van het ei toe en roer het door elkaar.
  5. Voeg de sambal en/of eventueel andere vulling toe aan het gehakt (zie tips) en roer alles door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Verdeel het mengsel over de 4 bladerdeeg vellen.
  7. Maak de rand naast het gehakt nat zodat dit fungeert als kleefrand.
  8. Vouw het bladerdeeg dicht en duw met een vork het bladerdeeg aan. Bestrijk de saucijzen met het overgebleven ei (je hoeft het ei niet op te maken.)
  9. Zet de saucijzenbroodjes ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch