Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Vegetarisch saucijzenbroodje op tafel.
- Haal de bladerdeeg plakjes uit de diepvries en laat ze ontdooien.
- Zet de oven op stand "hete lucht", 200 graden.
- Doe het ei in een kom en kluts het door elkaar.
- Doe het vegetarisch gehakt in een andere kom en voeg ongeveer 1/2 van het ei toe en roer het door elkaar.
- Voeg de sambal en/of eventueel andere vulling toe aan het gehakt (zie tips) en roer alles door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel het mengsel over de 4 bladerdeeg vellen.
- Maak de rand naast het gehakt nat zodat dit fungeert als kleefrand.
- Vouw het bladerdeeg dicht en duw met een vork het bladerdeeg aan. Bestrijk de saucijzen met het overgebleven ei (je hoeft het ei niet op te maken.)
- Zet de saucijzenbroodjes ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.