- 200 g Paddenstoelenmix
- 400 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Citroenrisotto met gemengde paddenstoelen en zalm op tafel.
- Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Pel de knoflook en sjalot en snijd beide fijn. Gebruik indien gewenst een pers voor de knoflook. Was de citroen grondig en rasp ongeveer een halve theelepel van de schil per persoon. Wrijf de gemengde paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
- Smelt de roomboter in een kookpan en fruit de sjalot, knoflook en citroenrasp op middelhoog vuur glazig. Bak de gemengde paddenstoelen 2 minuten mee en voeg de risottorijst toe. Roer goed door tot alle rijstkorrels vettig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze volledig verdampt is.
- Voeg vervolgens steeds een soeplepel groentebouillon toe en blijf roeren tot de risotto deze heeft opgenomen. De risotto is gaar als de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
- Dep de zalm droog met een stuk keukenpapier en snijd in blokjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de zalmblokjes 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel desgewenst met wat citroensap.
- Leg de mesclun in een saladekom en meng met wat olijfolie, peper, zout en enkele druppels citroensap. Garneer met de Parmezaanse kaas.
- Verdeel de risotto over de borden. Serveer de salade en de zalm ernaast.