- 225 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Zelf noedels maken op tafel.
- Doe bloem op een werktafel en strooi zout erover.
- Maak een kuil in het midden van de bloem en doe water erin.
- Werk van binnenuit de water door de bloem tot er een gebonden deeg ontstaat.
- Kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het elastisch is.
- Laat het deeg afgedekt onder plastic voor 1 uur rusten.
- Rol het deeg uit tot een dunne rechthoek met gelijkmatige dikte.
- Strooi er griesmeel of maïzena overheen en rol dit uit tot een lap deeg van 3 mm dik.
- Vouw de lap deeg in de lengte op en snijd de gewenste dikte noedels over de breedte.
- Scheid de noedels met behulp van een beetje bloem.
- Kook de noedels met wat zout in een pan met kokend water gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze gaar zijn door te proeven.
- Gebruik de noedels direct terwijl ze nog warm zijn of spoel ze koud en bewaar ze onder water tot gebruik. (Opmerking: Je kunt de noedels ook eventueel maken met een pastamachine.)