Aziatische slavinken (heerlijk)

Aziatische slavinken (heerlijk)

Smulweb imageSmulweb

Een oosterse twist tijdens het eten? Probeer dan eens deze heerlijke aziatische slavinken met ketjap, sambal, gemberpoeder en vijfkruidenpoeder. De smaken in combinatie met de fijne korianderblaadjes zorgen voor een ware smaaksensatie.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aziatische slavinken (heerlijk) op tafel.

  1. Meng het gehakt met het paneermeel, de knoflook, het gemberpoeder en het vijfkruidenpoeder. Voeg ook de helft van de sambal en de ketjap toe. Draai er acht gehaktballen van. Maak de gehaktballen iets langwerpig (in de vorm van een slavink) en omwikkel ze met 1 of 2 plakjes ontbijtspek.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de slavinken rondom bruin. Voeg het water toe, roer de aanbaksels los en laat deze 10 minuten garen op laag vuur.
  3. Voeg vervolgens de rest van de ketjap en sambal toe en roer het geheel goed door tot een mooie jus.
  4. Leg de slavinken in een schaal en giet er wat jus overheen. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen