- 40 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika op tafel.
- Schouderkarbonade in kleine stukjes snijden en met gyroskruiden mengen.
- Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit olie in de koekenpan.
- Bak het vlees in gedeelten snel bruin en doe het over in de ovenschaal.
- Bak de champignons en paprikareepjes ongeveer 3 minuten in het overgebleven vet en meng door het vlees.
- Meng tomatenpuree met room en breng in de koekenpan aan de kook in het overgebleven vet. Voeg Metaxa of vieux of cognac toe. Roer alles goed door elkaar en giet over het vlees.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.