Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus

Smulweb imageSmulweb

Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus! Gehakt, rozemarijn, mosterd, paprika en tomatenpuree verwerkt in dit heerlijk gerecht. Makkelijk en smakelijk.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus op tafel.

  1. Pel en snipper 1 ui en 1 teentje knoflook. Was en hak rozemarijnblaadjes fijn (indien gebruikt). Meng gehakt met uisnippers, knoflook, rozemarijn, ei, mosterd, paneermeel, cayennepeper en peper en zout (naar smaak). Vorm 8 ballen van het gekruide gehakt.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de gehaktballen aan beide zijden plm. 3 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Pel en snipper restant ui en knoflook. Snij uitgelekte paprika`s in reepjes.
  4. Bak in het overgebleven bakvet van de gehaktballen de uisnippers en knoflook glazig. Voeg paprikareepjes toe en bak even mee. Voeg tomatenpuree, azijn en runderfond/bouillon toe. Roer alles goed door.
  5. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en suiker naar smaak. Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat nog plm. 10 minuten garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen