Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ajam goreng pedis ( scherp gekruide kip uit de wadjanwok) op tafel.
- Snijd het kippenvlees in smalle reepjes.
- Verhit de arachideolie in een wadjan of wok. Voeg het kippenvlees in gedeelten toe en bak het gedurende 3 minuten onder voortdurend roeren en omscheppen.
- Schuif het kippenvlees naar een zijde van de wadjan of wok. Fruit de uiensnippers in de olie op de bodem tot ze beginnen te kleuren. Voeg knoflookpoeder en djahé (gemalen gemberwortel) toe. Roer alles door elkaar en voeg daarna sambal en ketjap toe.
- Breng de saus aan de kook. Schep de reepjes kippenvlees door de saus en laat het geheel nog even doorkoken.
- Doe alles over in een voorverwarmde schaal.
- Garneer eventueel met 1 eetlepel fijngehakte bladselderij en leg er parten gesneden tomaat bij.