Masala kip met rijst of roti

Masala kip met rijst of roti

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaken van Suriname met Masala kip met rijst of roti. Sudder heerlijk mals kippenvlees in kruidige masala met tomatenpuree, geserveerd met rijst en/of roti en groenten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Masala kip met rijst of roti op tafel.

  1. Was het vlees in heet water en eventueel met citroen. Laat het goed uitlekken.
  2. Doe olie in een braadpan en voeg fijngesneden uien toe zodra de olie heet is. Voeg na ongeveer 2 minuten de fijngesneden knoflook (en optioneel peper) toe als de uien lichtbruin gebakken zijn.
  3. Voeg masala toe en doe het vlees en tomatenpuree erbij na ½ minuut. Roerbak het vlees ca. 5 minuten.
  4. Voeg een half bekertje water toe en laat het vlees met deksel op de pan op middelhoog vuur onder af en toe roeren in ca. 25 minuten gaar sudderen.
  5. Serveer het gerecht met rijst en/of roti en groenten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Gevogelte