- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kippensoep met steranijs en sinaasappel op tafel.
- Spoel de kip schoon en controleer bij bevroren kip of er geen zak met ingewanden in de buikholte zit. Ontdooi de kip iets en verwijder de zak, gooi deze weg of geef de inhoud aan je huisdier.
- Spoel de kip af onder de kraan en plaats deze in een pan. Voeg koud water toe totdat de kip net bedekt is. Voeg de sinaasappelschil, gedroogde peper en steranijs toe en zeezout naar smaak.
- Zet het vuur zo laag mogelijk om de soep langzaam op te warmen. Gebruik stand 1. Als je de tijd hebt, laat de soep dan 4-5 uur op laag vuur koken tot ongeveer 60 graden. Je hoeft de bouillon dan niet af te schuimen en het kippenvlees wordt lekker mals. Je kunt de pan ook in de oven zetten (met deksel erop), als de pan ovenbestendig is.
- Haal de kip uit de bouillon en verwijder al het vlees. Snijd het vlees in kleine stukjes of trek het met de hand uit elkaar en doe het terug in de bouillon.
- Voeg een handvol rijst toe aan de bouillon en laat het ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuur. Liever op laag vuur en langer dan aan de kook brengen.
- Verwijder de gedroogde peper en steranijs en serveer de soep.