Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Citroencakejes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beleg een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.
- Mix in een kom de boter romig met de basterdsuiker.
- Rasp de schil van de hele citroen. Zet de helft apart om straks te gebruiken voor het glazuur. Pers de citroen uit.
- Voeg de geraspte schil én 1 eetlepel citroensap toe aan de suikerboter.
- Voeg de eieren toe en mix tot een samenhangend mengsel.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en schep het met een spatel door elkaar.
- Schep het beslag in de papieren vormpjes.
- Bak de cakejes 15 – 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
- Smelt de boter in de magnetron tot ze zacht is (maar niet vloeibaar).
- Zeef de poedersuiker boven de boter en mix samen tot een samenhangend geheel.
- Schep de geraspte citroenschil erdoorheen. Voeg 1 eetlepel vers geperst citroensap toe.
- Roer alles goed door elkaar en laat even staan. Glazuur vervolgens de cakejes (met een lepel of een spuitzak).
- Garneer eventueel met geraspte citroenschil of een gekonfijte kers.