Citroencakejes

Citroencakejes

Smulweb imageSmulweb

Deze luchtige citroencakejes zijn makkelijk en snel te maken. In combinatie met een heerlijk zoet glazuur zijn ze perfect voor bij de thee of als nagerecht. Bak ze in een muffinvorm en garneer met geraspte citroenschil of gekonfijte kers.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Citroencakejes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Beleg een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.
  3. Mix in een kom de boter romig met de basterdsuiker.
  4. Rasp de schil van de hele citroen. Zet de helft apart om straks te gebruiken voor het glazuur. Pers de citroen uit.
  5. Voeg de geraspte schil én 1 eetlepel citroensap toe aan de suikerboter.
  6. Voeg de eieren toe en mix tot een samenhangend mengsel.
  7. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en schep het met een spatel door elkaar.
  8. Schep het beslag in de papieren vormpjes.
  9. Bak de cakejes 15 – 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
  10. Smelt de boter in de magnetron tot ze zacht is (maar niet vloeibaar).
  11. Zeef de poedersuiker boven de boter en mix samen tot een samenhangend geheel.
  12. Schep de geraspte citroenschil erdoorheen. Voeg 1 eetlepel vers geperst citroensap toe.
  13. Roer alles goed door elkaar en laat even staan. Glazuur vervolgens de cakejes (met een lepel of een spuitzak).
  14. Garneer eventueel met geraspte citroenschil of een gekonfijte kers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Muffins