Babi pangang met nasi goreng

Babi pangang met nasi goreng

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke babi pangang met nasi goreng maak je zelf! Marineer het vlees in ketjap manis, chinese vijfkruidenpoeder en citroensap. Serveer met zelfgemaakte babi pangangsaus. Maak de nasi goreng door gestoomde rijst te mengen met een boemboe van ui, knoflook en sambal. Bak er een losgeklopt ei in en voeg bosuien en ketjap manis toe. Genieten maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Babi pangang met nasi goreng op tafel.

  1. Snijd 600 gram speklappen in reepjes. Kook de speklapreepjes kort in zacht kokend water, ongeveer 2 minuten. Laat de speklapjes afkoelen en wrijf ze in naar eigen smaak met ketoembar en Chinese vijfkruidenpoeder.
  2. Maak een marinade van 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, een flinke scheut citroensap, 2 fijngehakte teentjes knoflook, zout en peper. Marineer hierin de speklapjes voor minstens 4 uur.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gemarineerde speklapjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met babi pangangsaus.
  4. Voor de babi pangangsaus: Meng 200 ml tomatenketchup, 1 scheut chilisaus, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker en wat peper naar smaak goed door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur.
  5. Voor de nasi goreng: Kook 200 gram rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een boemboe in de keukenmachine van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en serehpoeder. Bak de boemboe in de hete olie tot het geurt. Voeg 1 losgeklopt ei toe en roerbak tot het gestold is. Voeg de gekookte rijst, 3 in ringen gesneden bosuien en 1 eetlepel ketjap manis toe. Roerbak tot het goed warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng