Clafoutis met courgettes en geroosterde tomaten

Clafoutis met courgettes en geroosterde tomaten

Smulweb imageSmulweb

Clafoutis met courgettes en geroosterde tomaten. Klop in een kom eieren, room, melk, zout, peper, bloem, boter en kaas . Bak 3 min. courgette plakjes, giet beslag, bak 40 min. serveer met geroosterde tomaten.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Clafoutis met courgettes en geroosterde tomaten op tafel.

  1. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de vorm in met olie.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de courgettes in plakjes en bak ze 3 minuten in een lepel olie. Leg ze in de schaal.
  4. Klop in een kom de eieren samen met de room en de melk. Voeg zout en peper toe, en de bloem en de gesmolten boter tot een glad beslag. Voeg de kaas toe.
  5. Giet het beslag over de courgettes en laat in 40 minuten gaar en gekleurd worden.
  6. Laat de tomaten aan de tros en doe ze in een braadslee met olijfolie, Provençaalse kruiden, knoflook, peper uit de molen en een snuf grof zout. Plaats de braadslee een kwartier bij de clafoutis, zodat ze op dezelfde tijd klaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Taart