Spaghetti met romige shiitake-saus

Spaghetti met romige shiitake-saus

Smulweb imageSmulweb

Geniet van overheerlijke spaghetti met romige shiitake-saus. Paddestoelen, ui en knoflook geven de pasta extra smaak. Gemaakt met crème fraîche, ei en kaas. Serveer de pasta met gehakte hazelnoten en smul van een heerlijk gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spaghetti met romige shiitake-saus op tafel.

  1. Verwarm de boter op middelhoge stand in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand.
  2. Voeg de shiitake en knoflook toe en bak nog enkele minuten mee, maar laat de knoflook niet te veel verkleuren. Breng de paddestoelen op smaak met zout en chilipeper en zet apart.
  3. Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar.
  4. Klop ondertussen de crème fraîche en het ei door elkaar en giet een paar eetlepels kookvocht van de spaghetti erbij.
  5. Giet de spaghetti af en schep dit van de warmtebron af door de room.
  6. Zet de pan weer op de laagste stand en roer een paar minuten voortdurend door de roomsaus tot deze gebonden en glanzend is. Blijf roeren en zorg dat het ei in de saus niet te veel gaat stollen en klonteren.
  7. Schep de shiitake en een deel van de kaas erdoor.
  8. Serveer de pasta met gehakte hazelnoten en de rest van de kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta