Pittig portugees kippetje

Pittig portugees kippetje

Smulweb imageSmulweb

Dit pittig portugees kippetje is gemarineerd in pepertje, knoflook, kipkruiden en limoensap. Daarna gebakken met spekreepjes, wortel, paprika en courgette. Blussen met witte wijn en zachtjes garen met tomaten. Heerlijk met rijst of aardappeltjes. A sua saúde!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittig portugees kippetje op tafel.

  1. Haal de pitjes uit het pepertje en snijd het pepertje heel fijn.
  2. Meng het pepertje met twee lepels olijfolie, de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak peper toe.
  3. Verdeel de marinade over de kip en laat het geheel in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
  4. Verhit drie eetlepels olijfolie en bak de kip hierin een paar minuten. Haal de stukken uit de pan en houd ze apart.
  5. Doe de resterende olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de wortel, paprika en courgette.
  6. Voeg de stukken kip bij en blus af met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat het geheel drie kwartier zachtjes garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte