- 400 g Schelvisfilet
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Eenvoudige viskoekjes op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook ze met wat zout in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd de vis in kleinere stukjes en kook ze in de melk of bouillon op een laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn. Giet de vis af, maak de vis wat los met een vork en prak ze samen met de gestampte aardappelen. Laat het 5 minuten afkoelen. Meng er dan de eieren, peper, zout, viskruiden, gemberpoeder en 3 eetlepels bloem door. Kneed het tot een glad geheel.
- Vorm er met 2 lepels of met je handen koekjes van, wentel ze door wat bloem.
- Bak ze om en om goudbruin in wat olie met boter. Oosterse viskoekjes:
- Voeg 1 eetlepel fijngehakte verse koriander of 1 theelepel gemalen koriander toe aan het gekookte vismengsel in plaats van de viskruiden. Voeg tevens de rasp van de schil van 1 limoen toe.
- Maak een sausje van Thaise chilisaus met wat limoensap.