Eenvoudige viskoekjes

Eenvoudige viskoekjes

Smulweb imageSmulweb

Eenvoudige viskoekjes gemaakt van aardappelen en vis. Op smaak gemaakt met peper, zout, gemberpoeder en viskruiden en gekneed tot een glad geheel. Uitstekend voor op de camping. Maak het gerecht nog lekkerder door koriander en limoenrasp aan het vismengsel toe te voegen en het te serveren met Thaise chilisaus.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Schelvisfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Eenvoudige viskoekjes op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook ze met wat zout in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de vis in kleinere stukjes en kook ze in de melk of bouillon op een laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn. Giet de vis af, maak de vis wat los met een vork en prak ze samen met de gestampte aardappelen. Laat het 5 minuten afkoelen. Meng er dan de eieren, peper, zout, viskruiden, gemberpoeder en 3 eetlepels bloem door. Kneed het tot een glad geheel.
  4. Vorm er met 2 lepels of met je handen koekjes van, wentel ze door wat bloem.
  5. Bak ze om en om goudbruin in wat olie met boter. Oosterse viskoekjes:
  6. Voeg 1 eetlepel fijngehakte verse koriander of 1 theelepel gemalen koriander toe aan het gekookte vismengsel in plaats van de viskruiden. Voeg tevens de rasp van de schil van 1 limoen toe.
  7. Maak een sausje van Thaise chilisaus met wat limoensap.
eet smakelijk