- 500 g Koolraap
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Koolraap met kip en romige mosterdsaus uit de oven op tafel.
- Maak de koolraap schoon en snijd deze in blokjes of reepjes. Kook de koolraap beetgaar in water met zout.
- Snijd de kipfilet in brede repen. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kiprepen op hoog vuur snel om en om bruin. Haal ze uit de pan. Bak in het overgebleven vet de ui lichtbruin en voeg de knoflook toe (niet bruin laten worden!).
- Laat de beetgare koolraap goed uitlekken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de koolraap in de ovenschaal en verdeel de kipstukjes, ui en knoflook erover.
- Klop van de kookroom, mosterd en kerrie een sausje en giet dat over de kip en koolraap. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 10-15 minuten tot alles mooi goudbruin is.