Aardbeien-monchoutaart

Aardbeien-monchoutaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk aardbeien-monchoutaart met lange vingers, monchou, aardbeien en slagroom. Perfect voor een feestelijke gelegenheid. Laat de taart opstijven in de koelkast en garneer met toefjes slagroom en halve aardbeien. Smullen maar!

15 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardbeien-monchoutaart op tafel.

  1. Bedek een ruime cakevorm met plastic folie en laat het plastic een beetje over de rand hangen. Leg de lange vingers op de bodem van de vorm (snij ze indien nodig op maat).
  2. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Roer de monchou los met de witte basterdsuiker. Voeg de aardbeienjam en eventueel de aardbeienlikeur toe. Houd 10 halve aardbeien apart voor de garnering en schep de rest door de monchou.
  3. Schep het mengsel op de lange vingers in de cakevorm en strijk het glad. Laat de "taart" in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
  4. Klop de slagroom met de 2 eetlepels suiker stijf.
  5. Til de monchou"taart" uit de vorm. Verwijder het folie en garneer de "taart" met toefjes slagroom en de halve aardbeien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kaas Zuivel Aardbeien Aardbeienjam