Worteltjestaart met creme fraiche

Worteltjestaart met creme fraiche

Smulweb imageSmulweb

Deze worteltjestaart met crème fraîche is een gegarandeerde winnaar: heerlijk als taart op een feestje, maar minstens zo lekker bij de koffie. De bereiding is eenvoudig en maakt gebruik van worteltjes, crème fraîche en een aantal andere ingrediënten die de taart nog lekkerder maken!

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Worteltjestaart met creme fraiche op tafel.

  1. Was de winterpeen, schil deze en rasp deze fijn of maal deze fijn in een foodprocessor. Voeg eventueel rozijnen, noten of ananas toe.
  2. Klop in een aparte kom de olie (gecombineerd met bijvoorbeeld notenolie en zonnebloemolie), suiker en eieren op tot een glad beslag.
  3. Roer het bloem, bakpoeder, zout en kruiden door het beslag. Voeg indien gewenst sinaasappelrasp of sinaasappelbloesemwater toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de geraspte of gepureerde wortels toe aan het beslag. Roer alles goed door elkaar.
  5. Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven ronde cakeblik (ongeveer 20 cm) en bak de cake in ongeveer 30-40 minuten op 180°C. Controleer de gaarheid met een houten prikker.
  6. Laat de cake afkoelen en maak ondertussen de crème. Klop hiervoor de boter en suiker tot het luchtig en licht wordt, voeg de crème fraiche toe en klop nog even door.
  7. Snijd de cake in 2 lagen en beleg de helft met de crème. Leg de bovenkant erop en bestrijk deze met de rest van de crème.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel