- 500 g Jumbo Biologisch Rundvlees Kogelbiefstuk (jumbo)
- 4 tl Roze Peperkorrels
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittig zoet aziatisch runder-stoofvlees uit de wok op tafel.
- Doe olie in de wok en laat het goed heet worden. Voeg de blokjes vlees toe en roerbak het rondom bruin zodat het vlees mals blijft.
- Voeg uien en knoflook toe en daarna oestersaus, kruiden, soja en ketjap. Blijf roeren.
- Blus het geheel af met kippenbouillon en sherry tot het goed onderstaat. Laat het geheel 2 ½ uur langzaam pruttelen tot het vlees boterzacht is. Proef af en toe.
- Zout is doorgaans niet nodig vanwege de oestersaus. Het kookvocht zal inkoken en binden, anders kan bloem of maizena worden toegevoegd.
- Het gerecht is erg lekker en pittig voor mensen die van pit houden. Eet smakelijk! Dit gerecht kan ook worden ingevroren.