- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip in zoet-zure saus met perziken op tafel.
- Snijd de kip in reepjes en doe ze in een zakje, zoals bijvoorbeeld een zak voor in de diepvriezer. Voeg de sojasaus/ketjap, de geperste knoflook, de gesnipperde rode peper en de djahe toe en kruid af met zout. Voeg ook het perzikensap toe. Knoop de zak dicht met een elastiekje en meng het geheel door de zak te kneden. Leg de zak in de koelkast en laat minstens een kwartier marineren.
- Kook de noedels en bak een ei. Snijd de paprika en perziken alvast in fijne blokjes.
- Meng de azijn, tomatenpuree en suiker met elkaar.
- Verhit wat olie in de wok en bak de gemarineerde kip samen met de paprika. Voeg het azijnmengsel toe en doe ook de perziken erbij. Breng eventueel op smaak met ketchup. Laat alles ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.
- Giet intussen de noedels af als ze klaar zijn en rol het ei op, snijd in reepjes. Schep de stukjes ei bij de noedels. Snipper de lente-uitjes fijn met een schaar en voeg toe aan de noedels.
- Dik tenslotte de saus van de kip met wat maïzena. Schep het gerecht op een bordje en eet smakelijk.