Kip in zoet-zure saus met perziken

Kip in zoet-zure saus met perziken

Smulweb imageSmulweb

Kip in zoet-zure saus met perziken en noedels is perfect voor wie houdt van zoet en hartig. Een marinade van sojasaus met gesnipperde rode peper en djahe met een beetje perzikensap zorgt voor een geweldige smaakbeleving. Voeg paprika en perziken toe en de saus is compleet.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip in zoet-zure saus met perziken op tafel.

  1. Snijd de kip in reepjes en doe ze in een zakje, zoals bijvoorbeeld een zak voor in de diepvriezer. Voeg de sojasaus/ketjap, de geperste knoflook, de gesnipperde rode peper en de djahe toe en kruid af met zout. Voeg ook het perzikensap toe. Knoop de zak dicht met een elastiekje en meng het geheel door de zak te kneden. Leg de zak in de koelkast en laat minstens een kwartier marineren.
  2. Kook de noedels en bak een ei. Snijd de paprika en perziken alvast in fijne blokjes.
  3. Meng de azijn, tomatenpuree en suiker met elkaar.
  4. Verhit wat olie in de wok en bak de gemarineerde kip samen met de paprika. Voeg het azijnmengsel toe en doe ook de perziken erbij. Breng eventueel op smaak met ketchup. Laat alles ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  5. Giet intussen de noedels af als ze klaar zijn en rol het ei op, snijd in reepjes. Schep de stukjes ei bij de noedels. Snipper de lente-uitjes fijn met een schaar en voeg toe aan de noedels.
  6. Dik tenslotte de saus van de kip met wat maïzena. Schep het gerecht op een bordje en eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen Fruit Perzik