Haver pilaf (veganistisch)

Haver pilaf (veganistisch)

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke veganistische haver pilaf met champignons en zwarte bonen is een echte smaaksensatie. Aangevuld met zongedroogde tomaten en citroensap voor een frisse twist. Voeg nog zonnebloempitten en noten toe en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 tl Chilivlokken
  • 0.5 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Haver pilaf (veganistisch) op tafel.

  1. Was de haverkorrels. Kook de haver volgens de instructies op de verpakking met het halve bouillonblokje en de kruiden.
  2. Bak in een andere pan de ui met de knoflook en champignons in olijfolie.
  3. Laat de zwarte bonen uitlekken en laat ze even meewarmen in de pan met ui, knoflook en champignons. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe aan het mengsel.
  4. Roer alles door elkaar zodra de haver gaar is. Voeg de zonnebloempitten, noten en citroensap toe (en zout en peper naar smaak).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegan