Limburgse wafels

Limburgse wafels

Smulweb imageSmulweb

Zin in Limburgse wafels? Probeer dan dit recept! De warme, knapperige traktatie, gevuld met suikerparels, is ideaal voor een koude dag. Serveer met thee of warme chocolademelk. Het is het wachten waard!

60 min bereiden

40 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Limburgse wafels op tafel.

  1. Smelt de boter en laat afkoelen.
  2. Splits de eieren. Kloppen het eigeel zo goed dat het romig wordt. Kloppen het eiwit tot een grote schuimmassa.
  3. Schenk de gesmolten boter in een beslagkom en voeg suiker (niet de parelsuiker) en eierdooiers toe. Mix goed en voeg daarna de bloem toe (mixer met deeghaken).
  4. Roer het eiwit op het laatst flink door met een grote houten lepel. Als je parelsuiker gebruikt, voeg dit dan nu pas toe en roer goed met de lepel door.
  5. Bak het beslag in 3 minuten op stand 2 van een Tefal Reverso wafelijzer. Vet de ijzers goed in.
  6. Als je rozijnen wilt toevoegen, schep ze dan voorzichtig om tegelijk met het toevoegen van het geklopte eiwit. (De rozijnen niet wassen van tevoren!!!)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Wafels