- 75 g Dr. oetker kleurstof
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Regenboog cupcakes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het rooster in het midden van de oven.
- Haal de boter en eieren op tijd uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Meet alle ingrediënten keurig af en zet ze in bakjes klaar.
- Klop de boter en suiker op in de beslagkom van de mixer en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Mix het mengsel tussendoor op middelhoge snelheid.
- Voeg de eieren toe en mix het beslag goed op middelhoge snelheid.
- Voeg beetje bij beetje bloem toe en mix tussendoor op middelhoge snelheid, tot het beslag egaal is.
- Verdeel het beslag over 5 bakjes en voeg in ieder bakje met een pipetje/prikkertje een kleurstof toe. Meng het beslag goed door elkaar.
- Vul 5 spuitzakken met een kleur beslag en vul vervolgens de cups laag voor laag (per kleur), tot 2/3de van het bakvormpje gevuld.
- Plaats de cupcakes in het midden van de oven op het rooster en bak ze gedurende 20 tot 25 minuten.
- Controleer na 20 minuten met een houten prikker of de cupcakes gaar zijn.
- Haal de cupcakes uit de oven en laat ze nog een paar minuten in het bakblik afkoelen. Haal ze hierna uit het bakblik. De regenboog cupcake is nu klaar!