Regenboog cupcakes

Regenboog cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Laat de kleuren van de regenboog spreken met deze prachtige cupcakes! Bereid het beslag in vijf verschillende kleuren en vul de cups laag voor laag. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden en geniet van deze kleurrijke lekkernij!

25 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 75 g Dr. oetker kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Regenboog cupcakes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het rooster in het midden van de oven.
  2. Haal de boter en eieren op tijd uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  3. Meet alle ingrediënten keurig af en zet ze in bakjes klaar.
  4. Klop de boter en suiker op in de beslagkom van de mixer en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Mix het mengsel tussendoor op middelhoge snelheid.
  5. Voeg de eieren toe en mix het beslag goed op middelhoge snelheid.
  6. Voeg beetje bij beetje bloem toe en mix tussendoor op middelhoge snelheid, tot het beslag egaal is.
  7. Verdeel het beslag over 5 bakjes en voeg in ieder bakje met een pipetje/prikkertje een kleurstof toe. Meng het beslag goed door elkaar.
  8. Vul 5 spuitzakken met een kleur beslag en vul vervolgens de cups laag voor laag (per kleur), tot 2/3de van het bakvormpje gevuld.
  9. Plaats de cupcakes in het midden van de oven op het rooster en bak ze gedurende 20 tot 25 minuten.
  10. Controleer na 20 minuten met een houten prikker of de cupcakes gaar zijn.
  11. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze nog een paar minuten in het bakblik afkoelen. Haal ze hierna uit het bakblik. De regenboog cupcake is nu klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cupcakes