- 125 g Ontbijtkoek
- 240 g Croissantdeeg
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige makreeltaart op tafel.
- Snipper uien. Laat makreel uitlekken, verwijder eventueel vel en graten, en prak fijn. Snijd spek in dobbelsteentjes. Bak spek in ca. 5 minuten uit. Voeg ui toe. Pers knoflook erboven uit. Bak ongeveer 5 minuten mee.
- Klop eieren los met peper en kerriepoeder. Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet een springvorm (24 cm) in. Bekleed de vorm met croissantdeeg en bestrooi met paneermeel.
- Verdeel achtereenvolgens over het croissantdeeg: spek-uimengsel, makreel, eimengsel en geraspte kaas. Bak de taart in het midden van de oven ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
- Verwijder de rand van de springvorm en snijd de taart in punten.
- Tip: u kunt ook 300 gram gestoomde makreel gebruiken.