Gevulde aardappelkroketjes

Gevulde aardappelkroketjes

Smulweb imageSmulweb

Gevulde aardappelkroketjes met een Cranberry twist. Puree met boter, nootmuskaat en peper. Gevuld met cranberry en gepaneerd met bloem, eiwit en paneermeel. Een kerstig voorgerecht voor de feestdagen!

60 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Vlierbessen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde aardappelkroketjes op tafel.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af, laat even opdrogen en dan opbloemen. Pureer ze.
  2. Splits de eieren. Meng de eierdooiers en de boter door de aardappelpuree. Kruid naar smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout. Strijk de puree open op een platte schaal en laat afkoelen.
  3. Doe ondertussen de veenbessen in een pan met suiker. Breng aan de kook, tot de suiker is gesmolten. Laat goed afkoelen.
  4. Schep met een ijsschep bolletjes uit de puree. Maak een kuiltje in het midden en schep er een theelepeltje veenbessen in. Rol er de puree omheen.
  5. Wentel de balletjes eerst in bloem, daarna in losgeklopt eiwit en paneermeel. Laat de kroketjes 1 uur opstijven op een koele plaats.
  6. Bak de kroketjes in hete olie van 180°C en serveer. Lekker bij wild! Tip: in plaats van veenbessen kunt u appelstukjes gebruiken. Stoof ze met een klontje boter, wat suiker en kaneel. Laat de appelstukjes ook eerst afkoelen voor u ze in de pureeballetjes schept.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelkroketjes