Konijn op zn vlaams (de vlaamsche pot)

Konijn op zn vlaams (de vlaamsche pot)

Smulweb imageSmulweb

Konijn op zijn Vlaams met kriekbier, mosterd en gedroogde pruimen. Het sudderen op een zacht vuurtje laat de smaken goed in elkaar opgaan. Perfect voor het komende herfstweer!

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1000 g Konijndijfilet
  • 660 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Konijn op zn vlaams (de vlaamsche pot) op tafel.

  1. Bak de stukken konijn bruin in wat boter en kruid met peper en zout. (Je kan de kop en lever meebakken voor meer smaak)
  2. Na ongeveer 5 minuten haal je de stukken uit de pot (het konijn moet goudbruin gekleurd zijn).
  3. Snijd de uien half grof en stoof ze bruin in dezelfde pot.
  4. Doe het konijn weer terug in de pot.
  5. Voeg nu het bier toe, bij voorkeur kriek, maar je kan ook ander donker bier gebruiken.
  6. Voeg de tijm, laurier en mosterd toe, en dan ook de gedroogde pruimen.
  7. Laat alles op een zacht vuurtje een uur (of langer) sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees