Super spaghettisaus

Super spaghettisaus

Smulweb imageSmulweb

Een bijzondere smaaksensatie is deze super spaghettisaus. Laat de groenten stoven en voeg daarna het gehakt toe om het geheel verder te laten sudderen. Na een kooktijd van 3-4 uur is dit toppunt van pasta-saus bereid. Eet smakelijk!

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Super spaghettisaus op tafel.

  1. Maak de groenten schoon (ui pellen, wortels schrapen, selder snijden en wassen) en hak ze fijn.
  2. Laat de fijngehakte ui, selder en wortelen samen met het spek 5-10 minuten stoven in boter of olijfolie. Wees niet zuinig met olijfolie en laat het niet verbranden. Voeg de thym en oregano toe.
  3. Voeg het gehakt toe en roer of plet het fijn tussen de groenten tot fijne stukjes. Laat nog enkele minuten doorstoven en voeg dan bloem toe en meng goed. Voeg daarna de tomaat toe, samen met de bouillonblokjes en laurier. Zet het kookvuur iets harder en roer regelmatig.
  4. Als de saus begint te koken, laat het dan nog anderhalf tot twee uur sudderen op een laag vuurtje zonder deksel. Roer om de 5-8 minuten om aanbranden te voorkomen. De kooktijd is zolang tot al het overtollige kookvocht is ingekookt. Note: soms kan de kooktijd 3-4 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen