- 0.2 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Super spaghettisaus op tafel.
- Maak de groenten schoon (ui pellen, wortels schrapen, selder snijden en wassen) en hak ze fijn.
- Laat de fijngehakte ui, selder en wortelen samen met het spek 5-10 minuten stoven in boter of olijfolie. Wees niet zuinig met olijfolie en laat het niet verbranden. Voeg de thym en oregano toe.
- Voeg het gehakt toe en roer of plet het fijn tussen de groenten tot fijne stukjes. Laat nog enkele minuten doorstoven en voeg dan bloem toe en meng goed. Voeg daarna de tomaat toe, samen met de bouillonblokjes en laurier. Zet het kookvuur iets harder en roer regelmatig.
- Als de saus begint te koken, laat het dan nog anderhalf tot twee uur sudderen op een laag vuurtje zonder deksel. Roer om de 5-8 minuten om aanbranden te voorkomen. De kooktijd is zolang tot al het overtollige kookvocht is ingekookt. Note: soms kan de kooktijd 3-4 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de saus.