Rode kool met appel en rozijnen (grootmoeders recept)

Rode kool met appel en rozijnen (grootmoeders recept)

Smulweb imageSmulweb

Een zoet-klassiek bijgerecht. Grootmoeders recept voor rode kool met appel en rozijnen. Dun gesneden rode kool gestoofd met appelblokjes en rozijnen. Op smaak gebracht met een klontje (room)boter en kaneel.

25 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rode kool met appel en rozijnen (grootmoeders recept) op tafel.

  1. Als je gesneden rode kool gebruikt uit een zakje, sla dan deze stap over: snijd de rode kool door de helft en verwijder het witte gedeelte van de stronk. Leg de kool met de platte kant op de snijplank. Begin met een scherp mes dunne reepjes te snijden in de lengte van de rode kool. Let op: dun gesneden, 2 mm is het lekkerst.
  2. Was de rode kool en doe het met een klein laagje water in de pan. Voeg de rozijnen, laurierblaadjes en de suiker toe en breng het aan de kook. Laat het geheel 10 minuten doorkoken met de deksel op de pan.
  3. Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes. Doe ze in de pan en laat het geheel nog eens 10-15 minuten doorkoken. Hoe fijner de kool is gesneden, hoe korter het duurt en hoe beter het resultaat.
  4. Als de kool gaar is, giet je de pan af en verwijder je de laurierblaadjes. Voeg een klontje (room)boter toe. Breng op smaak met kaneel en hussel het geheel goed door elkaar. Voeg eventueel peper toe naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool met appel Rode kool