Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta) op tafel.
- Maak eerst de saus. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de fijngesnipperde ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de gezeefde tomaten, balsamicoazijn, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemalen kruidnagel en suiker toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Kook de saus 15 minuten op een laag vuur met het deksel op de pot en roer regelmatig.
- Meng voor de gehaktballetjes het vlees met de ui en het broodkruim. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Meng er het losgeklopte ei door. Bestrooi je handen met wat bloem en maak middelgrote gehaktballetjes van het mengsel.
- Verhit de boter en olie in een grote koekenpan en braad de gehaktballetjes bruin. Schep ze daarna in de pan met de tomatensaus. Meng er de fijngesneden zongedroogde tomaten, geitenkaas en tomatenconcentraat door. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe.