Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta)

Smulweb imageSmulweb

Langzaam gegaarde gehaktballetjes in tomatensaus. Meng fijngesneden zongedroogde tomaten, geitenkaas en tomatenconcentraat door de saus en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met pasta en geniet van een heerlijk avondmaal!

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Langzaam gegaarde gehaktballetjes (met pasta) op tafel.

  1. Maak eerst de saus. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de fijngesnipperde ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de gezeefde tomaten, balsamicoazijn, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemalen kruidnagel en suiker toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Kook de saus 15 minuten op een laag vuur met het deksel op de pot en roer regelmatig.
  2. Meng voor de gehaktballetjes het vlees met de ui en het broodkruim. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Meng er het losgeklopte ei door. Bestrooi je handen met wat bloem en maak middelgrote gehaktballetjes van het mengsel.
  3. Verhit de boter en olie in een grote koekenpan en braad de gehaktballetjes bruin. Schep ze daarna in de pan met de tomatensaus. Meng er de fijngesneden zongedroogde tomaten, geitenkaas en tomatenconcentraat door. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Pasta