Brochettes van ossenhaas met broccolipuree en courgettes

Brochettes van ossenhaas met broccolipuree en courgettes

Smulweb imageSmulweb

Het is BBQ-tijd. Ga voor brochettes met ossenhaas, courgette en knoflook. Serveer met broccolipuree en je bent de held van de avond.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Ossenhaas
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Brochettes van ossenhaas met broccolipuree en courgettes op tafel.

  1. Snij de zijkant van de courgette af (ongeveer 8 mm dik) en snij daar een brunoise (kleine, recht afgesneden blokjes) van. Was en schil de aardappelen. Kook de aardappelen in de runderbouillon gaar. Doe halverwege de kooktijd de broccoli erbij. Doe een minuut of vijf voor het einde ook het hart van de courgette erbij. Giet af en laat goed uitlekken. Maak van het geheel met de staafmixer een stevige puree. Voeg wat boter toe voor de smeuïgheid. Mocht het te droog worden, doe er dan wat van het kookvocht bij. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat een gesnipperde sjalot glazig worden in wat boter op middelmatig vuur. Zeef vervolgens de sjalot uit de boter met een zeef of een schuimspaan en doe de courgette in de pan. Schep een aantal keren om, en voeg vervolgens een scheut witte wijn toe. Stoof tot bijtgaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kruid het vlees met peper en zout of een kant-en-klare kruidenmix en rijg het aan de pennen (wij hebben bamboepennen gebruikt. Metaal kan natuurlijk ook prima). Wrijf het vervolgens in met olijfolie en knijp er wat knoflook over uit met de knoflookpers. Grill de brochettes op een gloeiend hete grillplaat of in een koekenpan zonder verdere toevoeging van vet. Het vlees moet binnenin rare tot medium-rare worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees