- 5 tl Roze Peperkorrels
- 375 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Super lekkere authentieke hollandse hachee met twist op tafel.
- Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en snijd het daarna in blokjes. Zorg dat er nog wat vet in de runderlappen zit, dat maakt het lekkerder. Pel de uien en sjalotjes en snijd ze.
- Verhit de boter in een hapjespan en voeg het vlees in kleine porties toe. Bak het al roerend aan alle kanten bruin en breng op smaak met zout en peper. Blus af met een scheut rode wijn.
- Voeg de uien en sjalot toe en roerbak even mee totdat het glazig is. Blus af met runderbouillon totdat het net onder staat. Voeg de kruidnagels, laurier, tomatenpuree, ketjap, witte wijn azijn, kaneel, basterdsuiker en gekneusde peperkorrels toe. Roer goed door.
- Voeg als laatste de maizena toe en laat het gerecht 2 uur pruttelen. Controleer af en toe of het niet droog staat en voeg bouillon toe indien nodig. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe. Verwijder de laurierblaadjes.
- Serveer de Hachee met saus. Eet smakelijk!